Yaşam

prof. Mehmet Nuray Aydınoğlu kimdir, kaç yaşındadır? Deprem Uzmanı Mehmet Nuray Aydınoğlu’nun Hayatı

Türkiye’nin yaşadığı Kahramanmaraş depreminin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen etkileri devam ediyor. İki farklı fay hattındaki kırılmalar sonucu meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından uzmanlar, olası yeni depremler konusunda vatandaşları uyarıyor. Bu isimlerden biri de Mehmet Nuray Aydınoğlu. Peki Mehmet Nuray Aydınoğlu kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? prof. Dr. Mehmet Aydınoğlu’nun mesleği nedir? Detaylar burada…

prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu Kimdir?

Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kandilli Rasathanesi Araştırma Enstitüsü’nde öğretim görevlisidir. 1965 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Kariyerine ilk adımını proje mühendisi olarak attı. 1977 yılında İTÜ’de yapısal dinamik ve deprem mühendisliği doktorasını tamamlayarak 1981 yılında doçent unvanını aldı. 1982-1992 yılları arasında inşaat alanında mühendislik hizmetleri müdürü olarak görev yaptı. Birçok büyük yerli ve uluslararası inşaat projesinde bir dayanak noktası olmuştur.

Mehmet Nuray Aydınoğlu’nun Mesleği Nedir?

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Sarsıntı Araştırma Enstitüsü’ne katıldı. 1994 yılında profesör oldu. Enstitünün Sarsıntı Mühendisliği Bölümü’nde lisansüstü eğitim ve bilimsel-uygulamalı araştırmalara başladı. 2010 yılında yaş haddinden dolayı emekli oldu ancak araştırmalarına devam etti. Bilimsel ve mesleki ilgi alanları; Depremde yapı-zemin etkileşimi, binaların, köprülerin ve diğer mühendislik yapılarının sarsıntı etkisi altındaki performanslarına göre analiz ve tasarımıdır. Mehmet Nuray Aydınoğlu, söz konusu alanlarda çok sayıda kitap, makale ve makale yazmıştır. Mühendislik endüstrisi için yapı ve deprem mühendisliği alanlarında danışmanlık yapmıştır.

prof. Mehmet Nuray Aydınoğlu Kariyer

Deprem mühendisliği alanında değerli bilimsel dergilerin hakem kurullarında yer aldı. 1993 ve sonrasında ülkenin sarsıntı yönetmeliğinin hazırlanmasına öncülük etti. Bu kapsamda Türkiye Bina Sarsıntı Yönetmeliği (1997, 2007, 2018), Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Sarsıntı Yönetmeliği (2008, 2020), Türkiye Köprü Sarsıntı Yönetmeliği (2020) ve Türkiye Hava Limanı Yapıları Sarsıntı Yönetmeliği ( 2020). değerli bir rol oynadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu